El passat dijous 22 de novembre es va presentar la 6a edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster en un acte a la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat al qual van assistir un centenar de persones.

El Premi busca posar en valor la reflexió en el camp de l’educació social, així com contribuir a la transmissió i difusió d’experiències que ajudin a consolidar la professió.

Durant l’acte també es va presentar la publicació del treball guanyador de la 5a edició del Premi Quim Grau, “Un lugar en el mundo. Guía de prácticas restaurativas para centros de protección a la Infancia y adolescencia” de l’educador social David Roman Fernández. El treball fa una presentació del sistema de protecció a la infància a Catalunya. En una segona part se centra en les pràctiques restauratives i finalitza amb una proposta metodològica. En tot el llibre, més enllà de la descripció de la realitat, inclou elements d’anàlisi i reflexió pròpia. El llibre es basa en exemples reals i aproxima el lector a una sèrie de tècniques que pretenen millorar la vinculació dels nois a les institucions, no només de protecció, i als seus professionals prevenint conflictes i gestionant-los de manera reparadora en el cas que es produeixin.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri a càrrec de la Fundació El Llindar.

Podeu consultar les bases de l’actual convocatòria del Premi a: www.premieducaciosocial.cat.

L'informatiu de Televisió de L'Hospitalet va informar sobre l'acte (a partir del minut 16:22).

L'Informatiu 23-11-2018 from L'Informatiu de TV L'H on Vimeo.