La delegació del CEESC a les comarques gironines convoca el IV Concurs de contes i relats curts per educar en valors, amb la finalitat de recollir-los en una publicació il·lustrada perquè es converteixi en eina pedagògica per al desenvolupament d’activitats amb nens i nenes, que també es difondrà en format digital i conte a conte al butlletí del CEESC. En aquesta edició es presenten algunes novetats, feu un cop d’ull a les bases.

EXTRACTE DE LES BASES

1) Es tracta d’escriure un conte o relat curt que inclogui dins l’argument aspectes que puguin ser utilitzats per assolir un objectiu que es desprengui d’algun dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets de l’Infant destacats a la pàgina web http://www.coneixelsteusdrets.cat/.

2) El concurs estableix dues categories de premis: per a persones fins als 18 anys (en el moment de presentar el conte) i per a persones a partir dels 18 anys. Les persones de menys de 18 anys que vulguin participar-hi hauran d'enviar una autorització legal dels pares.

3) Els contes o relats han de tenir un objectiu clar: transmetre un valor o un conjunt dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants dels presentats al web http://www.coneixelsteusdrets.cat/. S’avaluaran tenint en compte l’originalitat del conte o relat en relació amb el valor o conjunt de valors que aquest vol transmetre.

4) Els contes relats per presentar al concurs poden tenir més d'un autor/a. Només es pot presentar un conte al concurs per autor/a o per conjunt d’autors. Però també es podran enviar altres contes que s’inclouran al blog del CEESC de Girona i contribuiran a fer un fons de contes que esdevinguin una eina pedagògica per treballar sobre els Drets de l’Infant.

8) Hi haurà un conte guanyador i dos contes finalistes per cada categoria. Els autors o autores dels contes guanyadors rebran un diploma acreditatiu i alguns exemplars de la publicació, si aquesta s’imprimeix. A més, rebran una estada en règim de pensió completa, dos dies (una nit) per a quatre persones en qualsevol alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya de les comarques gironines. Els autors o autores dels contes finalistes rebran un diploma acreditatiu i alguns exemplars de la publicació, si aquesta s’imprimeix.

9) La data límit de presentació dels contes o relats per al Concurs és el 15 de setembre de 2019. No s’acceptarà cap conte o relat curt que arribi passada aquesta data a l’adreça de correu electrònic indicada. La data de presentació dels contes fora de concurs per l’eina pedagògica es poden presentar fins al dia de l’entrega de premis.

10) El jurat estarà format per 2 membres de la junta del CEESC i 1 persona externa. El veredicte es farà saber als i les participants a l’acte de lliurament de premis, el dissabte 23 de novembre, que organitzarà la Junta delegada del CEESC a Girona.

Podeu consultar la resta de les bases en aquest enllaç.