Des del 2012 s’ha patit tot un seguit de de retallades que han debilitat el sistema de dependència. Es van disminuir les prestacions i es van modificar les ràtios de professionals, cosa que va afectar de manera directa la qualitat dels serveis i les condicions laborals de les treballadores i els treballadors del sector.

Catalunya és la segona comunitat autònoma en volum de persones en llista d’espera i sol·licituds pendents de valoració de l’estat Espanyol, per darrere de Canàries. En aquest sentit, es calcula que hi ha al voltant de 84.000 persones afectades.

Per lluitar contra tot això el CEESC, conjuntament amb el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, hem creat la Plataforma en Defensa del Dret a l'Atenció de les Persones Dependents. 

El dimarts 14 de maig presentarem conjuntament en roda de premsa el Manifest que hem elaborat amb l'objectiu de demanar al Govern de Catalunya que doni prioritat efectiva als serveis socials, tot millorant les condicions laborals, adequant les ràtios per pal·liar l’actual dèficit de recursos humans necessaris i donant compliment a la Llei d’autonomia personal i atenció a la dependència i a la Llei de serveis socials. 

Ara mateix, des de la Plataforma estem fent difusió del manifest perquè totes aquelles entitats que ho desitgin s'hi puguin adherir. Si tu formes part d'alguna entitat, comptem amb la teva col·laboració per donar a conèixer el document. 

Passat el dimarts 14, un cop es presenti públicament el manifest també s'hi podran sumar persones particulars. 

Llegiu el Manifest (pdf).

Les entitats interessades a adherir-vos, heu d'enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.