Des del Col·legi i a iniciativa del Col·lectiu de Protecció a la Infància del CEESC, es llença aquesta enquesta que té com a finalitat conèixer la realitat, a dia d’avui, dels professionals que treballen a centres d'acollida o recursos residencials del sistema de protecció a la infància i l’adolescència.

La situació actual dels professionals d’aquest àmbit és preocupant. L’arribada massiva en els darrers anys d’adolescents i joves migrants no acompanyats ha col·lapsat el sistema de protecció a la infància i adolescència, un sistema que històricament ha sigut sempre complex. Des del CEESC ja fa temps que treballem per a la millora de la situació dels professionals i del sistema, però tenim encara molta feina per fer.

Alguns detalls i situacions concretes que plantegem en aquesta enquesta i que ens ajudaran a conèixer sobre el terreny què hi ha i què es fa per a l’atenció d’infants, adolescents i joves de diferent procedència són:

  • Perfils i número de professionals que formen els equips dels centres i diferents recursos del sistema de protecció.
  • Antiguitat en el lloc de treball, rotació i composició de l'equip i informació respecte dels convenis laborals.
  • Tipus de contractes i responsabilitats assignades.
  • Característiques de l’atenció aplicada als infants, adolescents i joves atesos.

Per tant, si treballes o has treballat en algun centre d'acollida o recurs residencial del sistema de protecció a la infància i l’adolescència de Catalunya, t’encoratgem a participar en aquesta enquesta perquè ens ajudaràs a visibilitzar la situació actual de la professió i de l’àmbit de protecció a la infància i l’adolescència. A la tardor d’aquest 2019 farem públics els resultats a través d’un informe d’aquest estudi i una jornada especial amb altres agents implicats en l’atenció a la infància i adolescència.

L’última intencionalitat de l’estudi és posar llum a la realitat viscuda pels professionals i incidir en lluitar, reivindicar i canviar aquelles situacions que són millorables i que beneficien tant al col·lectiu de professionals com a la població que atenem, el centre de la nostra feina.

Es una enquesta totalment anònima i confidencial. No has d’escriure el teu nom ni la teva adreça electrònica i, per tant, el CEESC no realitzarà cap tractament de les teves dades. Hi ha temps de respondre-la fins l’15 de setembre de 2019. No trigareu més de 5 minuts.

Respon l'enquesta

--

L’equip de treball del CEESC estem a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta. Et pots posar en contacte amb nosaltres al 934 521 008 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Informació sobre el col·lectiu de protecció a la infància del CEESC. Si vols participar-hi, envia'ns un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..