Des del mes de juliol, IACTA, Cooperativa d’assessorament jurídic i de transformació social, ofereix el servei d’assessorament legal als col·legiats i col·legiades del CEESC i ens han preparat una breu presentació perquè els coneguem una mica millor.

IACTA som una cooperativa de treball sense ànim de lucre, constituïda el 2012, amb la finalitat d'exercir l'advocacia des d'una clara vocació social i de servei a l'interès col·lectiu. Encarem la defensa dels drets de les persones com una eina de transformació social i de resistència davant les desigualtats i la discriminació. En aquest sentit, lluitem per promoure, defensar i garantir l'accés als drets i a la justícia, reivindicant la funció social de les professions jurídiques.

Els nostres principis inclouen la defensa de la justícia social, l'apoderament de la societat i el foment de sistemes democràtics d'organització del treball, des d'una òptica feminista i de diversitat. Aquests principis es materialitzen a la nostra feina com a advocades, les nostres activitats formatives i la promoció del cooperativisme i l'economia social i solidària.

Pel que respecta a la defensa dels drets, les nostres àrees de treball són el dret penal i la justícia juvenil, el dret penitenciari i l'execució penal, el dret d'estrangeria, el dret laboral i de la seguretat social, el dret civil i el dret de família, menors i MENA, i la no discriminació. En aquestes àrees actuem com a advocades, assessorant, acompanyant i/o representant les persones que requereixen els nostres serveis ja sigui com a particulars, com a usuaris del torn d'ofici o dels serveis jurídics comunitaris en què participem.

També prestem serveis de consultoria i gestoria a associacions, cooperatives i professionals.

A més a més, a tots els àmbits citats, proposem activitats formatives per a entitats i particulars amb l'objectiu d'apropar el coneixement sobre drets a la ciutadania, apoderant les persones i col·lectius que ens requereixin.

A partir de l'1 de juliol, comença la nostra col·laboració amb el CEESC, proporcionant assessorament jurídic en diversos àmbits del dret als educadors i educadores socials. Aquest assessorament té per objectiu la resolució dels dubtes que puguin sorgir en relació amb les persones usuàries que atenen, així com en relació amb la seva prestació de serveis a l'entitat per a la qual treballen.

Esperem que la relació que tot just comencem sigui enriquidora per a ambdues parts. Nosaltres iniciem aquesta col·laboració amb molta il·lusió.

Condicions del servei i dades de contacte