El passat 14 de maig els sindicats UGT i CCOO i els col·legis professionals de Treball Social i d’Educadores i Educadors Socials vam presentar la Plataforma en Defensa del Dret a l'atenció de les persones amb dependència.

L’objectiu d’aquesta plataforma és donar compliment a la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència i a la Llei de Serveis Socials, millorant les condicions laborals de les persones que treballen en aquest sector i assegurant l’atenció de qualitat a les persones que estan en situació de dependència.

Ara ja s’han afegit diferents organitzacions al Manifest fundacional i s’estan començant a generar espais per treballar les reivindicacions més concretes d’aquesta plataforma. 

En aquests espais les entitats participants hem coincidit que és important prioritzar les reivindicacions i aconseguir que més entitats s'adhereixin a la plataforma.

Fins al moment les reivindicacions prioritàries de la plataforma s’han concretat en aquests dos punts:

  • Una inversió real del Govern en recursos humans i materials per acabar amb la llista d’espera i sol·licituds pendents de valoració i millorar la qualitat d'atenció a les persones amb dependència.
  • La constitució d'una taula de negociació amb l'administració per donar solucions a la situació actual i debatre el futur de la dependència a Catalunya.

Des d’aquí fem una crida a entitats que s’adhereixin a la Plataforma. Si tu formes part d'alguna entitat, comptem amb la teva col·laboració per donar a conèixer el manifest i la Plataforma. 

Les entitats interessades a adherir-vos, heu d'enviar un correu a dret.dependencia[a]gmail.com

També us convidem a participar a la propera reunió de la Plataforma, el 17 de setembre, a les 17 h a la seu del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (Carrer Aragó 141-143, 4ª planta).

L’ordre del dia d’aquesta reunió:

  • Consolidar i adhesions a la plataforma.
  • Acordar accions reivindicatives i de pressió.
  • Analitzar els resultats de la reunió sol·licitada amb la Generalitat, si ja s’ha dut a terme, per actuar en conseqüència.

 Actualment la Plataforma està formada per:

  Grup Promotor:

 

> Us recordem que estem buscant persones que representin el CEESC en la defensa del dret a l'atenció de les persones amb dependència.