El 2018 les activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Educació Social van posar el punt de mira en la necessitat de generar estratègies i destinar recursos a construir una cultura de l’autocura perquè La nostra energia és la nostra força, i només amb professionals conscients i en plenes facultats aconseguirem que la nostra feina sigui rellevant i que l’educació social pugui exercir com a disciplina i professió de referència en el benestar de les persones, col·lectius i comunitats. 

Actes #DiaES 2019 - La nostra energia és la nostra força

  • Jornada especial del Dia Internacional de l’Educació Social 2019
    Jornada a la Nau Bostik en la que es va voler posar de manifest que la informació, la formació, la trobada i el reconeixement són quatre elements essencials per a l’autocura.

    Informació: presentació de l'Informe "Com ens sentim les educadores i els educadors socials a la feina?”, de SePrA, Servei de Prevenció de Riscos Laborals i l'Informe inicial sobre la situació professional i laboral als centres del sistema de protecció a la infància, del CEESC.

    Formació: realització de quatre tallers simultanis dedicats a l'autocura de les i els professionals: Resilients, de la dificultat a l’oportunitat; Dir, fer i estar: la màgia de la comunicació; Tenir cura de qui cuida; El moviment com a via d’expressió de les emocions.

    Trobada: dinar conjunt per dinar i compartir plegats.

    Reconeixement: a la tarda, la jornada 'Celebrem i construïm professió 2019' que, per cinquè any consecutiu organitzem conjuntament amb les universitats catalanes, per conèixer i donar veu a l’alumnat que té l’expedient acadèmic amb major qualificació i també amb els Treballs de Fi de Grau d’Educació Social amb la nota més alta a Catalunya.

    Recull de fotos de la Jornada.

 

  • Carnaval de blogs
    Aquest any, sota el lema “La nostra energia és la nostra força” vam demanar que els bloguers i blogueres de l’educació social ens expliquessin quina és la seva vivència entorn a aquest tema i com ho fan per carregar les piles.  No tenim la recepta exacta, tal i com en diu un dels participants, però des de cada una de les 14 entrades se’ns parla de punts molt diferents. 

  • Taller de Soundpainting amb Arnau Millà
    Es va encetar la temporada d'Educa amb l'Art a Lleida amb aquest taller en que els participants van experimentar en primera persona la creació artística a través de la improvisació. 

  • Àgora, digues la teva!
    Des dels “speaker’s corners” o racó de l’orador, a la seu del CEESC de Girona es va preguntar a 5 educadores i educadors socials: cap on encaminem la nostra energia...?" Crònica de la jornada.

Recull de les piulades a twitter sobre el #DiaES.

Recull de premsa