Des del 25 d'octubre al 31 de gener, la seu del CEESC a Barcelona acull l'exposició "Pintas Mucho", una exposició realitzada gràcies a la col·laboració entre el CEESC i La Sullivan.

Com explicar al món què és l’acolliment familiar? Com posar al centre del relat els nens, nenes i adolescents, que el viuen en el seu dia a dia?

Pintas Mucho és una història coral, història d’històries, que les il·lustradores Flavita Banana, Cristina Bueno, Lyona i Monstruo Espagueti han creat juntament amb els i les protagonistes d’aquesta forma de vida, de creixement i d’educació: el que sovint s’explica com a dret de família.

Aquest projecte, coordinat per La Sullivan i Creu Roja-Servei d’Acolliments Familiars, no només ens recorda el nostre desconeixement sobre què és l’acolliment, sinó que reivindica la necessitat de parlar de nous models de família, d’un qüestionament radical sobre allò que implica ser mare o ser pare. Tot, en un batec constant de preguntes: Quina diferència hi ha entre acollir i adoptar? Quin és el paper dels educadors i les educadores? Què és un CRAE? Quina és la relació entre la família d’origen i la família d’acollida?

A partir de tallers que les il·lustradores van impartir amb els nois i noies en diversos centres, es va anar teixint el resultat final: un llibre il·lustrat, testimoni d’una altra forma d’estar al món i aquesta exposició, que reinicia un camí oblidat -el de responsabilitzar-nos col·lectivament, com a societat, del que és l’acolliment familiar. En aquestes vinyetes trobareu, doncs, un principi de resposta a totes aquestes preguntes: la maternitat i la paternitat com una forma d’acompanyament temporal, el paper cabdal dels educadors i educadores… però, sobretot, i el més important, la visió d’aquests nois i noies, la seva paraula.

El llibre, editat per Stendhal Books, està disponible al seu web. Per a més informació sobre el projecte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

L'exposició es podrà veure a la seu del CEESC a Barcelona en horari d'atenció al públic

Aragó, 141-143, 4a planta. 08015 Barcelona
De dilluns a dijous, de 9.30 a 14.00h i de 15.00 a 19.00h.
Divendres, de 9.30 a 14.00h.