En el marc de la commemoració avui, divendres 28 de febrer, del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries, compartim el Manifest elaborat pel Grup de Treball Intercol·legial sobre Discapacitat, del qual el CEESC formem part. 

 

Manifest de Suport al Dia Internacional de les Malalties Minoritàries

El Grup de Treball Intercol·legial sobre la Discapacitat, de recent constitució al si de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries que se celebra el 28 de febrer de 2020. 

És un dia en què sumem les nostres veus amb l'objectiu de crear consciència sobre la realitat de les malalties minoritàries i l'impacte que tenen en la vida de les persones que conviuen amb alguna d'elles i les seves famílies. 

També ens unim a l'insistent reclam perquè les administracions proveeixin i apliquin els recursos necessaris i suficients de tal manera que sigui possible promoure el desenvolupament de diferents instàncies d'investigació sobre aquestes patologies. 

Manifestem ara el nostre suport, alhora que seguim i augmentem el nostre interès i compromís professional perquè les persones afectades amb alguna d'aquestes malalties, que a Catalunya ascendeixen a més de 400.000 persones i a la resta de l'estat a 3 milions, tinguin igualtat d’accés a la diagnosi, tractament i atenció adequada, juntament amb una igualtat d’oportunitats socials.

Fem nostre el lema "Junts fem pinya" de la Plataforma Malalties Minoritàries, en la qual es reuneixen moltes de les associacions de pacients del nostre país, perquè en el nostre Grup de Treball conflueixen professionals de tots els col·legis professionals de Catalunya, i perquè entenem que, només de l'esforç mancomunat i d'un enfocament i estratègia interdisciplinaris, poden brollar abordatges integrals que procurin respostes d'èxit a nivell personal, sociosanitari, social i laboral. 

Manifestem, doncs, la nostra solidaritat amb les persones afectades de malalties minoritàries, alhora que assumim el compromís de màxima dedicació professional.