El lloc actual de l'Educació Social en el camp de les drogodependències

Càpsula: El lloc actual de l'Educació Social en el camp de les drogodependències

Data: 11 de març de 2021

A càrrec de: Xavier Garcia, educador social al Centre Terapèutic La Garriga; Anna Marco, educadora social a un pis terapèutic de la Fundació Salut i Comunitat a Barcelona, i Fran Calvo, coordinador d'avaluació i recerca, direcció tècnica, Fundació Salut i Comunitat. Professor associat del Grau d'Educació Social de la Universitat de Girona.

Autora de la relatoria: Maria Vázquez.

Entrevistem a dos educadors i una educadora social i debatem sobre com es troba el camp de les drogodependències ara i les seves casuístiques.

Des de l’estigma de la societat cap a les persones amb drogodependències i la poca la presència de l’educació social en centres sanitaris de drogodependències, a la intromissió d'altres figures professionals. De les diferències entre recursos (reducció de danys/lliure de droga) i la manera d'abordar la tasca de l’educadora i educador social a cada model. En resum sobre la rellevància de la figura de l’educadora o educador social en aquest àmbit, en el procés d’acompanyament en el tractament i, sobretot, en el procés personal en el qual es troben els usuaris.

Descarregueu-vos la relatoria.

Mireu el vídeo de la Càpsula.

Amb el suport de: