La praxis de la mediació: la caixa dels errors o l'errada com a forma de créixer

Càpsula: La praxis de la mediació: la caixa dels errors o l'errada com a forma de créixer

Data: 12 de juliol de 2021

Condueix l'activitat: Eva Alonso, membre del Col·lectiu de Professionals de Mediació del CEESC.

Ponents:

Oscar Negredo Carrillo, coordinador del Servei de Mediació Comunitària i del Servei de Suport a les Comunitats de Veïns i Veïnes de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Educador i pedagog social (UB), Postgrau en Gestió de Conflictes Públics i Mediació Comunitària (UdG), Máster en Gestió Pública (UAB-UB- UPF) Formador en temes de Mediació per a la UdG i la UOC.

Francesc Reina, pedagog, educador i mediador. Ha treballat en diversos àmbits dels serveis socials i ha desenvolupat projectes de mediació municipal. Docent en diverses universitats. Actualment és tècnic de participació ciutadana realitzant tasques de suport al teixit associatiu.

Autora de la relatoria: Maria Vázquez.

La Càpsula està emmarcada dins del debat de la visió que es pot tenir de la mediació com la vareta màgica dels conflictes, entenent la diferent perspectiva que es té d’aquesta màgia de la mediació des dels diferents posicionaments en el procés: Com entén la persona que sol·licita la mediació la seva participació? Quin és el moment del conflicte a elaborar? Què ens passa als mediadors quan ens trobem davant d'actituds de no-mediar?

Amb l'objectiu de revisar el principi de la voluntarietat en els seus dos vessants: des dels propis professionals de la mediació i des de les persones que accedeixen al servei de la mediació, sigui quina sigui la via d'accés.

Descarregueu-vos la relatoria.

Mireu el vídeo de la Càpsula.

Informació sobre el Col·lectiu de Professionals de Mediació del CEESC

Amb el suport de: