Peixera ètica 2024. Construir una nova mirada

Activitat: Peixera ètica 2024. Construir una nova mirada

Data: 24 de gener de 2024

Ponents:

  • Anna Maria Prats, llicenciada en Dret per la UNED i Màster en Bioètica per l’Institut Borja de Bioètica de la URL. Coordinadora del document de recomanacions del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya “Sobre l'exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat: canvis legals i reptes pendents”.
  • María José Navarro, educadora social, directora de la Fundació Lluís Artigues, entitat de Suport a l’Exercici de la Capacitat Jurídica del Grup Sant Pere Claver.
  • Marisa Garcia Durán, treballadora social, coordinadora dels serveis comunitaris de Sant Pere Claver i presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pere Claver.

Des del 2015, el Comitè d’Ètica del CEESC organitzem unes activitats anomenades peixeres ètiques que tenen l’objectiu d’impulsar processos de reflexió sobre diferents aspectes ètics que es plantegen en la tasca diària i en la pràctica de l’educador/a social.

Per a la Peixera ètica 2024 vam organitzar una reflexió sobre els canvis que suposa la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica. S'hi va parlar dels reptes i dilemes que aquesta llei implica per a les persones que acompanyen les persones amb discapacitat: una nova manera de treballar, una nova mirada i una reflexió conjunta.

>>Descarregueu-vos el document.

Amb la col·laboració de:

 

>>Consulteu l'apartat de la web amb totes les reflexions del Comitè d'Ètica.