Gran Gala de l'Educació Social.

Els vint anys de singladura del CEESC han estat una aventura a la conquesta de noves realitats professionals. Un viatge per mars i oceans de relacions sense oblidar mai els orígens. Han estat 20 anys de dies assolellats i de vents favorables, però també de tempestes i cants de sirena. Arribem a un equador dels molts que seguirem creuant en el futur, i això és motiu d’alegria. El rumb el tenim clar i cada vegada el vaixell de les educadores i els educadors socials es fa més fort.

Com els mariners que es tatuaven vaixells a la seva pell en senyal d’orgull pel seu ofici, nosaltres també hem acollit el vaixell com a símbol d’aquest moment del nostre Col·legi: sempre en moviment, amb seguretat i protegint la nostra professió.

PROGRAMA (Descarrega't el programa en pdf)

17.00h    Obrim portes

17.20h   Presentació a càrrec de Fran Rojas, educador social, des de fa dos anys dedicat al projecte “Educació amb Humor”, amb la intenció de fer pensar, formar i transformar a través de l'humor.

17.30h    De què fa gust la lluna? El Botó Màgic. [Contacontes] Escenari

El Botó Màgic presenta “De què fa gust la lluna?, una adaptació del conte de Michael Grejniec. Un llibre tan rodó i saborós com la lluna plena. Els animals de la selva ens mostraran com les coses compartides sempre fan millor gust. Un conte musicat amb què aprendrem llengua de signes.

El Botó Màgic és un grup de contacontes que mitjançant contes populars i cançons afavoreixen la inclusió de persones amb diversitat funcional dels Serveis de Teràpia Ocupacional d’ASPASIM. Amb aquest projecte, els usuaris aconsegueixen millorar la seguretat, l’autoestima, l’autodeterminació i sobretot la felicitat, compartint una estona molt entranyable amb els nens i nenes.

17.55h    Una de romanos. Grup de Teatre Andana. [Teatre] Escenari

El Grup de Teatre Andana, dirigit per la Cristina Benesey, educadora social i en Toni Roy, voluntari de Cáritas, i està format per 12 actors i actrius. És una de les activitats que s’organitzen des de l’Equip de Promoció Social de l’Ajuntament de Mataró i s’ofereix a les persones ateses pel Servei de Benestar Social. Fan comèdia de la improvisació i ens presenten un resum d’una de les 7 obres estrenades fins ara.

18.20h    Presentació del projecte. Bambú cia. [Teatre] Sala

La missió de BamBú cia de teatre és la producció de peces escèniques per a la inclusió social de persones amb diversitat funcional -discapacitats físiques i sensorials-, l’accessibilitat -els muntatges inclouen llengua de signes i audiodescripció, en espais lliures de barreres arquitectòniques-i la sensibilització social; per tal que tant els intèrprets, com l’equip artístic i els espectadors, es sensibilitzin envers les persones amb capacitats diferents i reconeguin que en la diversitat està la riquesa i l’essència de la vida.

18.35h    Música a l'abast. ARTransforma. [Música] Escenari

ARTransforma és una entitat creada el 2009 per a promoure, assessorar i impulsar projectes artístics, socials, culturals, educatius i formatius. L’entitat aglutina projectes, professionals i voluntariat pel foment de l’accés universal a la participació, a l’educació i/o a la professionalització artística, trencant barreres entre les persones, entre les arts i fomentant la creativitat. El grup de música i dansa inclusiu que actua avui neix del projecte Música a l’abast, a on treballen setmanalment i des de fa 9 anys en activitats musicals i creatives. Alguns membres del grup han participat també a altres projectes d’ARTransforma com l’Orquestra Integrada o Dansa a l’abast, i també d’altres entitats, amb el que considerem que ja han entrat en una trajectòria semiprofessional que esperem aviat sigui professional si el context ho possibilita. Elles i ells estan preparats.

18.55h    Improshow. Planeta Impro [Teatre] Escenari

Planeta Impro va néixer en 2001 de la mà de Jose L. Adserías. Des de llavors compten amb més de 10 espectacles temàtics d'improvisació, 5.000 funcions i 1.500.000 d'espectadors que avalen el seu èxit. Aquesta trajectòria els situa líders a escala mundial, sent la companyia d'improvisació teatral pionera a Catalunya. La seva creació més exitosa: Impro Show, un espectacle d'humor, original i interactiu. Els actors surten a escena sense guió, i el públic decideix què passarà. Un xou diferent i únic en cada funció! La dinàmica de cada espectacle és molt senzilla: a l'inici de la funció sol·liciten al públic que escrigui una frase en una targeta. Amb aquests "improtítols" els actors crearan damunt de l'escenari diferents històries amb les quals divertiran, sorprendran i emocionaran als presents. Aquest ritme desafia els improvisadors, els quals demostren els seus dots interpretatius i de creativitat a través de l'humor en forma de diàleg, gestos o cant. Una experiència única amb la qual et proposen un estil fresc i innovador de fer teatre. Tot comença al crit de «3, 2, 1… IMPRO!».

19.45h    Espai CEESC

Presentació del número especial dels Quaderns d’Educació Social.

Presentació del vídeo del vintè aniversari del CEESC.

Pastís d’aniversari.

20.15h    Educadors/es de Pell. Danscapacitats [Dansa] Sala

DANSCAPACITATS, és un grup de dansa amateur de Banyoles que es crea el juliol de 2011, format per persones amb i sense discapacitat amb inquietuds artístiques i socials. Treballa la dansa amb usuaris de la Fundació Estany de Banyoles. A través de la dansa contemporània i amb el valor de la inclusió com a eixos principals, ha sorgit un espai de creació conjunta de coreografies de qualitat estètica i contingut social. El juliol de 2013 va presentar el seu primer espectacle, el Ballalavida. DANSCAPACITATS vol sorprendre el públic i fer-lo gaudir de l’espectacle amb l’objectiu de trencar amb els estereotips que envolten la discapacitat. Ja ha estrenat 4 espectacles de format divers.

“Educadors/es de pell…” és un  espectacle coreogràfic que proposa endinsar-se a un nou concepte de moviment. Amb “Educadors/es de pell…” volem compartir una experiència única i col·lectiva, redescobrint el plaer de moure’s i sentir el goig del i pel moviment. “Educadors/es de pell...” és un viatge coreogràfic dirigit per sentir el plaer del moviment...de pell.

20.35h    Cor Apropa i Cor Dona Gospel. [Música] Escenari

El Cor Apropa Cultura és una formació de professionals de l'acció social i educativa, un col·lectiu amb evidents interessos comuns i professionals que, a l’entorn del cant coral, han trobat un espai per al seu propi creixement i per compartir experiències personals i professionals. El cor neix l'any 2014 a L'Auditori i, des de l'inici, en Pep Prats n'és el director. El cor Dona Gospel neix el 2016 en el marc d’El Lloc de la Dona, entitat que té com a finalitat el desenvolupament integral i l’autonomia de dones que viuen situacions d’exclusió social. Totes les integrants del cor són d’origen nigerià i gaudeixen oferint al públic el seu do vocal. 

20.55h    Basketbeat. [Taller] Sala

Basket Beat és una metodologia per desenvolupar habilitats per a la vida (especialment aquelles que fan referència a aprendre a aprendre i aprendre a conviure) mitjançant l’aprenentatge i creació musical en grup amb pilotes de bàsquet, que són el nostre instrument.

Els tallers de Basket Beat són una activitat corporal i divertida que consisteix en fer música plegats amb pilotes de bàsquet mentre s’entrenen habilitats per a la vida com el pensament crític, la comunicació assertiva o la presa de decisions.

21.20h    Aúpa. [Música] Escenari

Aúpa! inicia el seu camí a les primeres trobades de cantautors celebrades a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, cap allà l’any 98-99, quan el Roger i el Miqui van fer la primera de les seves col·laboracions. Però no és fins al setembre del 2006 que el grup irromp com a tal a les festes de Sant Adrià amb la presència, ja, del Víctor al baix. Allà és on es bateja el grup amb una de les expressions més famoses que en ‘Pato’-Jesús Gómez-, gran persona i amic, emprava com ningú per aixecar als ànims a qualsevol que compartís un moment amb ell: Aúpa! Són, per ara, dos educadors socials i un sociòleg que s’ajunten, de tant en tant, per gaudir de la música com a instrument per a la transformació social i personal. Aúpa! és cançó d’autor, social i electrificada.

21.35h    Empallassa't. [Pallassos] Sala

Els pallassos de la tendresa. Empallassa’t actua des del voluntariat en col·lectius amb risc social.

21.50h    ES Poesia. Begoña Escribano [Poesia] Escenari

La realitat és, un cop és, explicada. El relat del dia a dia de qualsevol persona és important en la seva pròpia història. La narració del mateix ens transmet, ens inspira, ens mou... Hi ha moltes maneres de fer arribar aquestes vivències: escullo la paraula, propera, en primera persona, per compartir-la i esdevingui sacseig d’emocions.
Les paraules prenen forma de vers lliure, des de fa més de 4 anys, i  aquest cop estan conduïdes per les melodies que han inspirat en Roger Fe, educador social, antany company de classe i col·lega de professió i de batalles diàries.

22.10h    El Caldo. Laboratori Escènic Pere Tarrés [Teatre] Escenari

Obra de teatre de creació col·lectiva, continuada i pròpia Obra de teatre de creació col·lectiva, continuada i pròpia realitzada pel Laboratori Escènic Pere Tarrés. Aquest projecte, és un viatge col·lectiu a través de l’experimentació en les arts escèniques. Som un grup de persones vinculades al món de l'acció social, totes amb la inquietud de transformar a través de les arts.

22.35h    Lo Petit Comitè. [Música] Escenari

Lo Petit Comitè neix al barri de Sants (Barcelona) l’any 2010 amb la intenció de donar sortida a velles i noves cançons de David Vázquez, qui va ser la veu cantant dels Ràbia Positiva. En aquest camí l’acompanyen Edu Rafel a la bateria, Roger Fe al baix i Núria Guasch al violí i a la veu. Tres educadors socials i un treballador social fent música amb intenció i en positiu. Rock-pop-punk educats!

23.00h    Fi de Festa!

Apunta’t el dia a l'agenda. I reserva la teva plaça. Inscriu-t'hi a través d'aquest formulari.

Descarrega't el programa en pdf.

LES DADES:
Divendres, 17 de novembre
A partir de les 17h i fins a les 23h
Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs
Carrer del Rector Triadó, 53

COM ARRIBAR-HI?
RENFE: Estació de Sants
METRO: Sants Estació (L1 i L5), Hostafrancs (L1) o Tarragona (L3)
BUS: 27, 44, 50, 78, 109, 115, D20 i V7
Accessibilitat per a les persones amb discapacitat

 

Amb el suport de: