Els Premis RetinES 2021 han estat molt disputats. Continua la línia ascendent dels Premis quant a participació, qualitat i originalitat dels vídeos que s’hi presenten i per al jurat ha estat un dels anys més difícils a l’hora de decidir quins eren els vídeos guanyadors. En aquesta edició s’han presentat un total de 17 vídeos, del 15 de gener al 15 d’abril.

En només haver-s’hi presentat un vídeo a la modalitat de premis a la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys, sumat al fet que enguany el jurat coincideix en considerar aquesta una de les edicions amb més qualitat i projecció, es decideix declarar deserta aquesta modalitat i repartir els premis entre quatre vídeos.

Primer de tot, s’arriba a l’acord de repartir el premi de 600 €, a les millors obres o projectes audiovisuals en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa entre:

Hijras, les filles dels Kinnars, d’Anna López Figueras (Anna Lofi), és un documental inèdit d’una comunitat de l’Índia que té més de quatre mil anys d’antiguitat. Desperta la curiositat per una realitat desconeguda però amb paral·lelismes constants en termes comuns relacionats amb el gènere.

Cantem El Botó Màgic, de la Fundació Aspasim, és un vídeo col·lectiu, pedagògic i molt participatiu. A través d’una cançó que ja s’ha fet popular a les xarxes, a les llars i a diferents espais, aconsegueix l’objectiu de conscienciar d’una forma emotiva sobre la diversitat i la necessitat d’incloure les persones amb diversitat funcional.

I a raó de declarar desert el premi a la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys, es reparteix el premi de 300 € entre:

DIOM: Un nou relat sobre la dignitat, de la Cooperativa Quepo, per ser un documental complet on, a través d’un relat de com un grup de persones migrades que aconsegueixen deixar de fer venda ambulant per desenvolupar una cooperativa, visualitza el patiment i les dificultats que comporta estar en situació irregular.

Aprenem cada dia, de l’associació Aprenem Autisme, per ser uns vídeos molt dinàmics i pedagògics que incorporen una interessant mirada externa per fer notar el desconeixement de la societat vers l’autisme i els estereotips cap a aquestes persones. Es tracta d’uns vídeos breus que formen part d’una campanya de conscienciació sobre l’autisme en què s’explica de manera excel·lent tot el seu univers.

 

Resolució completa dels Premis RetinES 2021

Felicitats a les guanyadores i els guanyadors. Des del CEESC i RetinES agraïm la participació als Premis de totes les persones, entitats i organitzacions.

Us recomanem visualitzar totes les propostes audiovisuals presentades, diverses entre elles, de diferents formats i enriquidores; les trobareu a a la web de RetinES.

El Jurat dels Premis RetinES 2021 ha estat format per Ana Cervantes, Laura Marino, Mercè Alabarce, Ariadna Falcó, Pau Safont i Pep Guasch.

RetinES continua a la xarxa per a tothom. Us animem a participar a la comunitat i a contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa.

Tots els vídeos que han participat als Premis RetinES

www.retines.net