En els últims anys ens hem assabentat de manera indirecta o se'ns ha informat directament d'un alt número d'agressions comeses cap a educadores i educadors socials en els seus llocs de treball. Des del CEESC estem preocupats per aquesta realitat i per aquest motiu volem organitzar una reunió a finals de gener -en un format i entorn de proximitat, de cura i respectant la privacitat*- en la qual puguem aprofundir sobre aquests tipus de situacions.

L’objectiu és clar. D'una banda, es tracta de millorar l'acompanyament dels professionals i, de l'altra, obtenir evidències que demostrin la urgent millora a fer sobre les condicions de treball de la professió.

Si tens interès a participar a la reunió, escriu-nos al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb l'assumpte “prou agressions” i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te més extensament la proposta i informar-te sobre la data de reunió, així com per aclarir-te els dubtes que tinguis al voltant de la privacitat o de qualsevol altre tema.

*Sobre la privacitat: el CEESC no registrarà, informarà o comunicarà cap tipus de dada que identifiqui les persones que participin a la reunió.


Sabíeu que:

L'Informe sobre la situació professional i laboral als diferents centres i recursos del sistema de protecció a la infància i l’adolescència de Catalunya, publicat pel CEESC a finals del 2019, diu que:

  • El 58% dels professionals d’aquest àmbit que hi van respondre (actius i no), van dir que havien estat de baixa en algun moment. El segon motiu més adduït de les baixes –només per sota de la malaltia comuna- era l’estrès, la depressió o l’ansietat.
  • Més de la meitat dels treballadors i treballadores van respondre que no se'ls havia fet mai cap avaluació de riscos psicosocials.
  • Les cinc primeres raons que fan que ja no es treballi en l'àmbit no fan referència a qüestions econòmiques sinó a temes relacionats amb les condicions qualitatives del lloc de treball, ja sigui sobre el desenvolupament, com l'ètica o la salut al lloc de feina.