Ahir a la tarda representants de la Junta delegada del CEESC a Lleida van assistir a l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida.

El COMLL, amb qui compartim la mateixa visió interdisciplinària, ens hi va convidar en base a la definició de ‘salut’ que fa l’Organització Mundial de la Salut (OMS): "La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols l'absència d'afeccions o malalties". És per això que el CEESC vam voler ser-hi i acompanyar els companys i les companyes metges de Lleida.

A l’acte hi va assistir el Conseller de Salut, Josep M. Argimon, a qui vam aprofitar per traslladar-li la necessitat d’apostar per la salut comunitària i dotar el sistema sanitari de més equips interdisciplinaris.

Se li va lliurar una carta al Conseller per tal de posar-nos a la disposició del Departament de Salut i del conjunt del sistema sanitari català per tal d’acompanyar-los en la introducció de la figura de l’educador/a social en l’àmbit sanitari en aquells serveis on encara no hi és present, així com en la seva consolidació en els serveis on ja hi és.

Ja la setmana passada el CEESC va comparèixer al parlament per un canvi del model en l’atenció a la salut mental. Un model que passi de ser un sistema psicobiomèdic a un sistema biopsicosocial. Un model on la persona atesa sigui situada en el centre del sistema de salut; una perspectiva que implicaria un model de treball transdisciplinari on tots els professionals estiguin al mateix nivell de responsabilitat i implicació.

 

>>“Pedra a pedra per a una Salut Pública comunitària”. Article d’opinió d’Albert Font-Tarrés a El Diari de la Sanitat.