En la celebració del #DiaES 2023 hem volgut mostrar les moltes cares que pot tenir un col·legi professional com el CEESC, tant a nivell col·lectiu -treballant en conjunt i de manera compromesa pel pro de la professió-, com a nivell individual -oferint tot un seguit de serveis per donar suport a la pràctica dels professionals.

El 2 d'octubre va iniciar-se molt reivindicatiu amb les mobilitzacions per la dignificació del Conveni d'Acció Social, a les quals el CEESC va donar-hi suport. Sota les consignes "Mateixa feina, mateixes condicions" o "Prou precarietat al sector social", membres de diverses plataformes de persones treballadores sota el Conveni d'Acció Social de Catalunya es van unir per lluitar per a una millora de conveni, de condicions laborals i de reconeixement de la nostra tasca.

Al dia següent, el CEESC va presentar -juntament amb les plataformes de treballadores, sindicats i COPEC- un manifest al Parlament de denúncia de la precarietat laboral del sector i la contínua mercantilització del sector social i recull un seguit de demandes per a la millora i dignificació de les condicions de treball de les professionals de l’acció social.

A banda de reivindicatiu, el CEESC també és un lloc de reconeixement, i per aquest motiu el 2 d'octubre es va tenyir de blau a 18 municipis de Catalunya, que van il·luminar d'aquest color els seus edificis més emblemàtics. Des d'aquí volem agrair el reconeixement a la tasca de les educadores i educadors socials des de diferents punts del territori.

Des de la seu del CEESC de Girona es va voler celebrar el #DiaES amb una trobada cafè, un debat sobre la pedagogia llibertària i una mostra literària relacionada amb l'educació social, amb l'educador social Richi Giménez, autor del llibre “Pensamiento libertario y educación social”.

I, des de Lleida, la celebració va venir amb la jornada "Diàlegs entre generacions", dedicada a l’àmbit de l’acció socioeducativa amb les persones grans, amb la finalitat de reflexionar i d’establir, des d’una perspectiva ètica, un diàleg entre generacions. Durant la jornada, Albert Font-Tarrés, president de la delegació del CEESC a Lleida, va conduir l'acte d'entrega de premis al millor expedient i millor Treball Final de Grau de la promoció 2022/2023 dels estudiants de la UdL.

Per celebrar que el El CEESC és, també, un lloc des del qual oferir i rebre coneixement, el 3 d'octubre va tenir lloc la Càpsula Polítiques de suport a la parentalitat positiva. En especial atenció a famílies amb filles i fills de 0 a 3 anys, en què Anna Escobedo, investigadora especialitzada en polítiques familiars, va fer un repàs de la Llei de protecció social a les famílies d’àmbit estatal i, d'altra banda, va aprofundir en les llicències parentals.

Per finalitzar els actes del #DiaES, i posant la mirada en el futur de la professió, el 5 d'octubre va tenir lloc l'acte Celebrem i construïm professió, un dels esdeveniments més emotius de l’any per al Col·legi i també per a la professió en què es fa un reconeixement als i les estudiants amb els expedients acadèmics i Treballs de Final de Grau amb millor puntuació del curs 2022/23.