El president de la Junta delegada del CEESC a Lleida, Albert Font-Tarrés, i la delegada a Lleida del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), Irene Gardeñes, s’han reunit aquest dijous amb la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Maria Eugènia Puig-gros, i el coordinador dels Serveis Territorials a Lleida, Joan Antoni Capilla.

Els representants dels col·legis han evidenciat la necessitat de facilitar les gestions a la població que viu en les àrees rurals de la demarcació de Lleida per evitar desplaçaments. Font-Tarrés i Gardeñes han demanat que millorin els canals de coordinació entre serveis, dispositius i administracions, que es facilitin cites prèvies i disposar que la ciutadania pugui fer gestions a través de serveis itinerants en diferents punts de la demarcació actualment desatesos, donada la dispersió geogràfica del territori.

Totes les parts han constatat la necessitat de millorar les condicions laborals i la visibilitat de les professions del sector social i promoure que es trenqui la segregació laboral de gènere en un àmbit de cures que és majoritàriament feminitzat.

Aquesta reunió és fruit de la trobada entre les juntes territorials de Lleida del CEESC i el TSCAT del passat mes d’octubre, en què es va posar en comú la demanda cap a les administracions públiques per unes polítiques públiques centrades en els drets i el benestar de les persones.