El jurat ha valorat les 19 propostes audiovisuals que hem rebut en aquesta nova edició dels Premis RetinES, i ha atorgat un primer premi i dos accèssits a les millors obres o projectes audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa.

  • Primer premi: VídeoCurrículum Educadora social, de Mercè Aranda i Alba Blasi. Per la seva senzillesa, creativitat i originalitat en molts aspectes. És tracta d’un vídeo dinàmic que des de l’individual transmet i difon el col·lectiu.

  • Accèssit: Tiretades, salut de colors, de l’Associació Marabal i Fundació La Roda. Per la descripció del projecte clara i participativa, a través dels seus protagonistes: professionals i persones ateses.

  • Accèssit: La Llama – Protesto, de Ravalnet: Xarxa Ciutadana Del Raval. Per utilitzar la música com a forma d'expressió i reivindicació i amb un missatge consistent que apareix de diverses maneres dins el vídeo: l'abús de poder, la diferència de classe com a arma per alienar a la gent, la manca de llibertat…

Resolució dels premis RetinES 2016 – català / castellà

Felicitats a les guanyadores i els guanyadors. Des del CEESC i RetinES agraïm la participació als Premis de totes les persones, entitats i organitzacions que s’hi ha presentat.

Us recomanem tenir una sessió especial amb totes les propostes audiovisuals presentades, són diverses i de diferents formats; des de reportatges on es descriuen projectes socioeducatius, documentals d’experiències vitals i educadores, curtmetratge social, videocreació comunitària...

Els altres projectes presentats són aquests:

"Un día más allá del Atlántico" , "Música, Territori i cohesió social" , "Periplus, un viatge de creixement i descoberta", "XIC 2014. Art comunitari, interculturalitat i patrimoni", "EquilibradaMent. Eines per viure millor", "Tomaliers, instantànies d’un cultiu", "Taller infantil SPC 2016", "I love Lleida", "Emocions",  "Selfie”, "Atenció, existim!", "Median T la Danza", "ALESPLACES! ciutat, cultura i comunitat", “3 cançons, "Conversando educación social: proyecto Educablog" i "Tot el que pots donar".

I tots, els podeu veure clicant aquest enllaç.               

Per un altre costat, el Jurat ha declarat desert el premi que s’atorga a la segona modalitat dels Premis, al millor projecte audiovisual en construcció i en benefici a l’acció i/o activitat socioeducativa amb un premi de 300€, ja que no s’ha presentat cap projecte.

El Jurat dels Premis RetinES 2016 ha estat compost per Laura Marino, Gabriel Amdur, Begoña Escribano, Ònia Navarro i Pep Guasch.

RetinES continua a la xarxa per tothom. Us animem a participar a la comunitat i contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa.

 

Convocatòria encara oberta

Els Premis RetinES 2016 contenen una altra modalitat al millor projecte audiovisual d’estudiants universitaris d’Educació Social, amb un premi de 300 €. Aquesta convocatòria és especial, lligada a la celebració del 20è aniversari del Col·legi. Informeu-vos del termini i les bases al web.