Sobre els centres residencials de protecció a la infància i a l’adolescència, al setembre del 2015 ja vam emetre un manifest.


>> Llegir manifest

Més d’un any després, la complexa realitat d’aquests centres s’ha ampliat, no s’han incrementat els recursos i la necessitat de revisió d’un model que es presenta com a superat es fa més necessària.

La bona praxi professional en aquest àmbit és inqüestionable i la nostra crida demana que el màxim d’educadores i educadors socials contribueixin a donar-li visibilitat i a dibuixar propostes per a un nou model del conjunt del sistema de protecció a la infància i adolescència del nostre país.

El que entre tots siguem capaços de construir, des del CEESC ens comprometem a defensar-ho davant de les institucions responsables.

La Maria Rosa Monreal, en nom de la Junta de Govern, vol posar de manifest aquesta realitat amb aquest vídeo.

>> Mira el vídeo i comparteix-lo

Des del CEESC volem impulsar un espai professional de trobada per tal que les educadores i els educadors socials de l'àmbit residencial d'infants i adolescents consensuem lectures, discurs i propostes d'acció. Davant la continua aparició de notícies en relació a aquesta realitat, o la detecció d'un agreujament del malestar psicosocial per part dels professionals que hi treballem, volem promoure el debat. Un debat obert on entre altres aspectes, abordar com han afectat en el desenvolupament de la seva tasca les retallades que el sector públic ha patit en els darrers anys, les condicions laborals complexes que pateixen com a col·lectiu, o les millores a introduir per garantir la millor de les atencions als infants i adolescents amb els que treballem.

Volem consensuar una resposta com a col·lectiu, elaborar entre totes i tots possibles solucions i dissenyar com fer-les realitat. Us animem a participar-hi (estigueu o no en situació d'alta al col·legi).

Farem una trobada a Girona i una a Barcelona:

  • Dimecres, 25 de gener, a les 10.00h, a la seu del CEESC a Girona.

  • Dimarts, 31 de gener, a les 17.30h, a la seu del CEESC de Barcelona (aquesta ha estat la data confirmada entre les dues proposades).

Si està hi estàs interessat/ada, envia’ns un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. dient a quina trobada assistiràs.