Estem a punt de tancar la temporada més activa del projecte Sèniors, des de que va començar el 2012. Actualment hi ha un grup consolidat de 12 educadores i educadors socials jubilats amb ganes d’aportar i donar un cop de mà a la professió i a la disciplina.

Començàvem l’any a la televisió. El 24 de febrer, Imma Jeremias i Francesc Xavier Brú van participar al programa "La nit dels savis" del Canal Terrassa TV. El 29 de març vam repetir, per segon any, la xerrada a la Universitat de Lleida amb alumnes de primer i segon de Grau d’Educació Social. Xavier Brú es va encarregar d’endinsar-los en l’àmbit de treball de les Drogodependències, i després ens va explicar la seva experiència al Full Informatiu del CEESC de Juliol. Mercè Òdena i Francesca Ferrari van participar com a moderadores a Celebrem i construïm professió el 3 d’octubre. I la resta de sèniors, Juanje Guerrero, Marilem Herrero, Pepi Borràs, Julio Martínez i Elisabeth Massons han assessorat de manera individualitzada a 6 educadores i educadors socials júniors o estudiants.

En paral·lel i durant quasi tot el 2017, des del grup de Sèniors s’ha treballat sobre els errors comesos que es fan a la vida professional, a través d’exemples propis i reals. S’han analitzat 10 casos i s’han extret reflexions molt interessants i pedagògiques per a la professió i les/els professionals. Saber reconèixer els errors és el primer pas per aprendre d’ells. Tot error pot sumar i es pot convertir en una eina que transformi en positiu i millori la nostra feina, el nostre dia a dia i les nostres tasques com a educadors i educadores socials.

Totes aquestes reflexions s’han decidit traslladar al format de les Càpsules d’Educació Social. Es realitzaran una sèrie de Càpsules que dedicarem als errors professionals, errors que hem comès, cometem i cometrem en l’acció i àmbits socials.

La primera d'aquestes serà la cirereta amb què acabaran l'any els Sèniors, la Càpsula: "Mecànica de l’error. Com i a qui deleguem?", el proper dijous 30 de novembre. Està dedicada als errors entorn “la delegació” i la seva problemàtica a l’hora d’aplicar-la: a qui i com deleguem? El fet de poder i saber delegar en tots els seus nivells: en referència a les persones que acompanyem, als professionals amb qui ens relacionem. La delegació de responsabilitats és una qüestió personal enfront d’una professional? A través d’un exemple pràctic, Sèniors posarà el tema sobre la taula i es resoldran dubtes, qüestions, malestars.

Fixeu-vos amb el programa de la Càpsula i apunteu-vos-hi. Les places són limitades. Informació i inscripcions.

Més informació de Sèniors: si et trobes apunt d’arribar al final de la teva carrera laboral o si ja has entrat a l’esfera de la jubilació, deus haver acumulat un munt de saber i experiència. Des de Sèniors et convidem a formar part del grup i projecte, per seguir estant al servei de la professió. T’animem a que et posis en contacte amb el CEESC.