Des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya reivindiquem la incorporació de les educadores i els educadors social als centres educatius en qualitat d’agent educatiu pertanyent a l’equip docent i treballant en col·laboració i coresponsabilitat amb les professionals del centre.

Avui fem públic el manifest “La figura de l’educadora i l’educador social als centres escolars”, i us demanem que el signeu i el feu circular. Volem aconseguir el màxim d’adhesions per fer d’aquesta demanda una realitat el més aviat possible.  

El manifest, que es presentarà a la Jornada que prepa el Col·lectiu professional d'Educació Social i Escola del CEESC el dissabte 11 de maig, està acompanyat del "Decàleg de funcions de l’educadora i l’educador social als centres educatius". Els educadors i educadores socials poden aportar una mirada socioeducativa al centre educatiu i dur a terme funcions de suport, acompanyament i recolzament envers el centre, l’alumnat, el professorat, les famílies i la comunitat.

Recordem que la figura de l’educador/a social ja està regulada dins dels centres educatius a les comunitats d’Extremadura, Andalusia i Castella-la Manxa i que la mesura ja es va proposar en el darrer Ple del Parlament de Catalunya de desembre de 2018. 

DEMANEM a les administracions pertinents que S’INCLOGUI LA FIGURA DE L’EDUCADOR/A SOCIAL en els centres educatius de primària i secundària com a agent educatiu amb el reconeixement de funcions i responsabilitats a exercir.

>> Llegeix el manifest

Signa el manifest com a entitat  //  Signa el manifest a nivell individual.