El proper dissabte 11 de maig tindrà lloc una jornada matinal a Barcelona on es presentarà el Manifest: La figura de l’educadora i l’educador social als centres escolars per al qual ja hem aconseguit més de 2.300 adhesions, amb la idea d’aconseguir l'adhesió del màxim nombres d'aliances de la comunitat educativa.

La Jornada està organitzada pel Col·lectiu professional d'Educació Social i Escola del CEESC i vol demostrar com les educadores i els educadors socials poden aportar una mirada socioeducativa al centre educatiu i dur a terme funcions de suport i acompanyament cap al centre, l’alumnat, el professorat, les famílies i la comunitat.

Des del CEESC reivindiquem la incorporació de les educadores i els educadors social als centres educatius en qualitat d’agent educatiu pertanyent a l’equip docent i treballant en col·laboració i coresponsabilitat amb les professionals del centre. Recordem que la figura de l’educador/a social ja està regulada dins dels centres educatius a les comunitats d’Extremadura, Andalusia i Castella-la Manxa i que la mesura ja es va proposar en el darrer Ple del Parlament de Catalunya de desembre de 2018.

En aquesta Jornada, a més, es presentaran experiències i recerques a centres escolars i es debatrà sobre els àmbits i funcions de la figura professional de l’educadora i l’educador social als centres escolars amb participants de la comunitat educativa.

PROGRAMA i INSCRIPCIONS A LA JORNADA

Signa el manifest: La figura de l’educadora i l’educador social als centres escolars