La praxis de la mediació, encerts i reptes: una bona xarxa de referències reflexives

Càpsula: La praxis de la mediació, encerts i reptes: una bona xarxa de referències reflexives

Data: 21 d'octubre de 2021

Càpsula organitzada pel Col·lectiu de Professionals de la Mediació.

Ponents:

Francesca Ferrari Rebull és pedagoga, educadora social, habilitada. Mediadora i coordinadora de parentalitat. La seva experiència en mediació comença el 1995. Hores d'ara és vicepresidenta de l’ACDMA i del CEESC, i coordinadora del Col·lectiu de Professionals de la Mediació del CEESC. És responsable del disseny i la implementació de diferents projectes de mediació. Ha publicat diversos articles, comunicacions i ponències. Així mateix, compagina la docència amb col·laboracions professionals.

Alfons Nadal Padrós, objector de consciència, és educador social d'atenció primària de l'Ajuntament de Badalona. Agent actiu de projectes de conciliació escolar i comunitaria, col·laborador en mediacions. Coordinador de la primera comissió de mediació del CEESC l’any 1999, motivador del primer monogràfic dels Quaderns d'Educació Social, publicat l'any 2002.

Robert Gimeno i Vidal, és llicenciat en Història Contemporània, educador de carrer des de 1978, delegat d'atenció al menor, mediador en l'àmbit penal juvenil i del Programa de “suport a la prevenció de la delinqüència juvenil i a la mediació comunitària”. Postgrau i Màster i en Criminologia i Mediació. Docent en diverses universitats i al Centre d'Estudis Jurídics, ha publicat llibres i articles sobre anàlisi i gestió de conflictes. Va ser membre de la junta d’ACDMA. Hores d'ara presideix l'entitat Espai Diàleg de professionals en mediació.

Autora de la relatoria: Mònica Degràcia Gibert.

Als espais del CEESC s’ha obert un diàleg sobre la mediació i els seus reptes, entorn de la revisió dels seus principis. Sota el títol “La praxi de la mediació, encerts i reptes: Una bona xarxa de referències reflexives” donem espai i paraula als professionals de la Mediació del CEESC, persones impulsores i pioneres en mediació.

Aquesta Càpsula s’enfoca en un debat sincrònic per reflexionar a l’entorn de l’estat actual de la mediació i dels seus recorreguts. Obrint el debat sota la pregunta: “Quines són les desil·lusions que ens ha aportat la mediació en aquests temps?, es busca pensar les limitacions i millores amb què compta la mediació, per tal de motivar el desenvolupament d’idees que aportin continuïtat al sector a partir de l’emprenedoria i la innovació dels nous i futurs educadors i educadores socials.

Descarregueu-vos la relatoria.

Mireu el vídeo de la Càpsula.

 

Amb el suport de: