Generem cultura ètica en les organitzacions. Ja n'hi ha prou de bones intencions

Activitat: Peixera ètica: Generem cultura ètica en les organitzacions. Ja n'hi ha prou de bones intencions

Data: 22 de febrer de 2022

A càrrec de:

  • Amparo Porcel, membre del Comitè d'Ètica d'ECAS
  • Josep Torrico, membre del Comitè d'Ètica de Fundació Marianao
  • José Antonio Lavado, membre de beethik
  • Jesús Vilar, membre del Comitè d'Ètica del CEESC

Definir la perspectiva ètica és un element important en les organitzacions que es concreta en la missió, la visió i els valors; són els elements que identifiquen les entitats, ja que defineixen qui són, què pretenen aconseguir, quins valors orienten la seva tasca i de quina manera ho duran a terme. En poques paraules, amb aquest exercici queda recollit el propòsit de l’entitat i els criteris ètics que el motiven. És un exercici definit en un moment concret, en què es fixa una posició, però cal, també, pensar de quina manera es trasllada aquesta posició ètica al dia a dia de l’activitat.

Ara bé, generar cultura ètica és més que definir una primera posició en forma de missió i valors. Sovint, la cultura ètica es converteix en una reflexió abstracta i difícil de mesurar que s’allunya del dia a dia de l’activitat professional.

En aquesta Peixera ètica, els representants de les entitats ens van explicar com s’han anat dotant d’infraestructures ètiques, i a partir de la seva experiència hem volgut fixar les bases per anar creant una cultura ètica professional.

Descarregueu-vos la relatoria.

 

 

Activitat coorganitzada amb:

 

 

>>Consulteu l'apartat de la web amb totes les reflexions del Comitè d'Ètica.