Des del CEESC, i concretament des del Col·lectiu d'Educació Social i Escola, portem anys lluitant per la inclusió dels educadors i les educadores socials als centres educatiu. Al mes de juny es va aconseguir una fita important, tot i que completament insuficient: la incorporació de 75 professionals al centres educatius per al curs 2020-2021.

Tot i que el Departament d'Educació sembla que comença a fer petites passes, des del CEESC creiem que no s'està fent prou i per aquest motiu hem demanat explicacions en repetides ocasions, fins a finals de novembre no hem obtingut resposta, que també ens ha semblat insuficient.

Amb l'experiència dels membres del Col·lectiu i atesa la quantitat de dubtes rebuts per part dels professionals que han obtingut plaça per a aquest curs, així com per part del professorat i direccions d'aquests centres, des del CEESC estàvem convençuts de la necessitat d'organitzar algun tipus de formació específica.

Veient que el Departament d'Educació no ha assumit aquesta responsabilitat, hem pres la iniciativa i juntament amb el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) hem dissenyat el curs "Educadores i educadors socials als centres escolars: oportunitats educatives", una proposta formativa basada en la informació, la reflexió i l’intercanvi, i que abordi el context escolar com a àmbit de treball educatiu així com les competències a desenvolupar, funcions a exercir o responsabilitats a adquirir per l’educadora o l’educador social en treball col·laboratiu i consensuat amb els membres de la comunitat educativa.

És un curs dirigit específicament a educadores i educadors socials que s’han incorporat a escoles i instituts aquest curs i a altres professionals d’escoles i instituts on treballin educadores o educadors socials, però també a educadores i educadors socials que estiguin interessats en la temàtica.

La formació tindrà una durada de 20 hores i se celebrarà de manera virtual del 26 de gener al 2 de març. Es tracta d'una formació gratuïta i estarà reconeguda com a curs d’extensió universitària a través del Centre d’Innovació i Formació (CIFE) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Trobareu tota la informació del curs en aquest enllaç.