#SumemalEScola

Campanya per la plena incorporació de la figura de l'educador social als centres educatius.

Fins ara, la figura de l’educador/a social s’ha introduït a les escoles de manera molt puntual. Ara iniciem una campanya per tal d'aconseguir la plena incorporació de la nostra professió als centres educatius.

Tot i que el passat 18 de juny, el Parlament va aprovar dues mocions on es demana la incorporació de la figura de l’educador/a social als centres educatius de primària i secundària per al curs 2020-2021, sembla que el Departament d'Educació no està treballant per fer-ho del tot efectiu. El passat 2 de juliol el Conseller Bargalló va anunciar, durant la Comissió del Parlament, la contractació de 50 educadores i educadors socials per a més de 800.000 alumnes.

Ara és el moment que totes les persones que creiem en la incorporació institucional i plena d'educadors socials als centres educatius fem pressió. 

Necessitem el suport de tota la comunitat educativa, perquè l'Educació Social suma a l'escola!

 • Si ets educador/a social, explica per què és important que hi treballem.
 • Si ets professor/a, explica què podem aportar els ES a l'escola, sota el teu punt de vista.
 • Si ets educador/a social que ja treballes en una escola, explica la importància de fa feina que hi fas.


Què pots fer-hi tu?

 • ESCRIU AL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ
  Envia un missatge al Departament d’Educació a través de la seva Bústia de contacte. Inundem-la! A sota trobaràs les instruccions de com fer-ho. 
  Cita'ls les xarxes socials: @educaciocat @JosepBargallo

 • COMPARTEIX LA CAMPANYA
  Et demanem suport comunicatiu per difondre la campanya a través dels tots els teus mitjans:
  • Arriba a tots els teus contactes a través de whastapp o telegram.
  • Fes soroll a les xarxes socials.

Pots fer servir els materials que et proporcionem o grava't en vídeo. 

Fes servir l'etiqueta #SumemalEScola a totes les teves publicacions. 


T'ho posem fàcil

 • Materials gràfics que hem creat per a la campanya i que et pots descarregar:


Imatges per a xarxes: facebook/portada facebook, twitter/portada twitter, instagram/stories instagram

Gif animat

Cartell de reivindicacions.

Cartell de funcions de l'educador/a social a l'escola.

Propostes de treball interdisciplinari i col·laboratiu per donar respostes als reptes de l'escola (pdf)

Carpeta zip amb tots els materials

 • Models de missatges per compartir a xarxes socials:

  • Per la plena incorporació de la figura de l'educador social als centres educatius #SumemalEScola

  • És necessària la incorporació de l’educador/a social als centres educatius en qualitat d’agent educatiu pertanyent a l’equip docent i treballant en col·laboració i coresponsabilitat amb la resta de professionals del centre. #SumemalEScola

  • Volem la incorporació de la figura de l'educador social als centres educatius, tal com demanen les dues mocions aprovades al Parlament. Exigim la resposta del Departament d'Educació a aquesta reivindicació històrica.

  • L'#EducacióSocial suma a l'escola. A què esperen @educaciocat i @JosepBargallo per fer efectiva la seva incorporació? #SumemalEScola
 • Instruccions i model de missatge per enviar al Departament d’Educació:
   
  1. Fes-ho a través de la seva Bústia de contacte.
  2. Un cop dins de la Bústia, veuràs que hi ha tres opcions sobre el tipus de comunicació que vols enviar. Escull l’opció: Formular una queixa.
  3. A continuació trobaràs tres apartats: al Tema no cal escollir res, ja que per defecte ja surt la matèria que ens interessa Educació i formació; al Subtema 1 escull l’opció Professorat i al Subtema 2, la de Borsa de personal docent interí.
  4. Al camp Assumpte, posa-hi: Incorporació de la figura de l’educador social als centres educatius de primària i secundària per al curs 2020-2021.
  5. A la secció Missatge escriu el que tu vulguis en relació amb la reivindicació. Et deixem un exemple que pots copiar i enganxar: 


   "Benvolgudes i benvolguts,

   Demano al Departament que compleixi amb les dues mocions aprovades pel Parlament de Catalunya el passat 17 de juny i faci efectiva la incorporació dels professionals de l’educació social al sistema educatiu per al curs 2020-2021.

   He consultat la web del Departament d’Educació i no he trobat informació al respecte de com puc fer per treballar com a educador/a social els centres educatius. Per tant, sol·licito informació al Departament per saber quan obrirà una borsa de personal i les condicions d'accés per a educadores i educadors socials i si està previst fer alguna convocatòria pública d’oposicions per poder treballar dins del sistema educatiu com a educador/a social.

   Gràcies."

  6. A continuació has de posar les teves dades de contacte (només cal omplir els camps que porten un asterisc*) i en l’apartat d’avisos indicar que vols rebre una comunicació per correu electrònic cada cop que canviï l’estat de la comunicació. Així tindràs per escrit la resposta del Departament a la incorporació dels professionals de l'educació social al sistema educatiu. 

Per saber-ne més