Data: Dimarts, 20 d'abril de 2021, de 9.00 a 19.00 h.
Lloc: Plataforma virtual del CEESC
INSCRIPCIONS TANCADES
Al Camins i Perspectives us proposem una sèries d'espais integrals i dinàmics on posar-vos al dia de la professió amb una mirada àmplia. Una oportunitat única de conèixer, preguntar o debatre amb professionals i docents de l’Educació Social especialitzats i en actiu.
Enguany hi incorporem un nou espai d’informació sobre contractació pública, privada i del tercer sector. Amb alguns apunts sobre el tipus d’ofertes de treball actuals que trobem per a educadores i educadors socials.
PROGRAMA I ÀMBITS PROFESSIONALS (sessions de 45')
09:00 - Benvinguda i presentació
09:10 - 09:55 - Protecció a la infància i l’adolescència
10:00 - 10:45 - Gent Gran
10:55 - 11:40 - Escola
11:50 - 12:35 - Joventut
12:45 - 13:30 - Treball comunitari
--- Pausa ---
15:30 - 16:15 - Mediació
16:25 - 17:10 - Salut mental i drogodependències
17:20 - 18:05 - Presons
18:15 - 19:00 - Informació sobre contractació pública i treball a empresa i al tercer sector + Ofertes de treball actuals en Educació Social
PONENTS DELS ESPAIS
Protecció a la infància i l’adolescència
- Sandra Hernández. Educadora social i psicopedagoga. Postgrau en Intervenció Sistèmica en Violències Familiars. Educadora en EAIA des de fa 10 anys amb àmplia experiència en CRAE i CA. Col·labora amb grups de recerca en infància i joventut, GRISIJ (UB) i Grup Liberi (UdG).
- Juane Pérez. Educador infantil, diplomat en Educació Social i Màster en Infància i Adolescència. Experiència en el món del lleure i actualment treballa en un CRAE amb infants i adolescents.
- Neus Morón. Integradora i educadora social. Ha treballat amb la fundación REIR en dos CRAEs, amb infants de fins als 16, un, i de fins als 21 anys, l’altre. També, amb l'entitat Inserma, amb adolescents migrants i grups de germans de 4 a 18 anys. Dins l’entron residencial també té experiència amb gent gran i salut mental.
Gent Gran
- Quico Manyós. Llicenciat en Filologia Catalana i habilitat com a educador social. Col·legiat número 6625. Especialitzat, consultor i assessor en bones pràctiques, comitès d’ètica i serveis d’atenció a la dependència. Director general de Dignetik SL. Membre del Col·lectiu de Salut del CEESC.
- Carme Ruiz Yélamos. Educadora social. Col·legiada número 6315. Membre del Col·lectiu de Salut del CEESC. Des del 2003, treballa en un hospital de dia per a persones amb deteriorament cognitiu i/o demència.
Escola
- Rosa Guitart Aced. Mestra i psicòloga educativa. Professora de la UVIC-UCC dels graus d'Educació Social i Mestres. Membre del Col·lectiu d’Educació Social i Escola del CEESC.
- J. Reinaldo Martínez-Fernández. Doctor en Psicologia amb èmfasis en processos cognitius per la Universitat de Barcelona (UAB). Actualment és el Coordinador del Grau d’Educació Social de la UAB i el seu àmbit d’acció són els patrons d'aprenentatge, l'aprenentatge autoregulat i la formació en investigació al llarg de la trajectòria acadèmica.
Joventut
- David Lesan. Educador social. Llicenciat en Psicopedagogia. Tècnic de joventut del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià. Es defineix com una persona motivada, motor d'iniciatives i amant del vincle entre joves, territori i societat. Experiència de més de 20 anys en l'àmbit de la joventut en els sectors del lleure, la participació i la cohesió social, l'educació i l'ocupació.
- Núria Fernández. Ha estat dinamitzadora al Casal de Joves el Kaliu, de Lliçà de Vall, amb la Fundació REIR. Educadora de carrer i coordinadora del servei socioeducatiu l'Hivernacle de Sant Cebrià de Vallalta, on treballava amb els adolescents de 1r a 4t d'ESO.
- Anna Planas Llado. Doctora en Pedagogia i coordinadora del Grau en Educació Social de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. També imparteix docència en el Màster Interuniversitari Joventut i Societat.
Treball comunitari
- Antonio Alcántara. Educador social. Màster en Innovació Educativa i Avaluació de Programes Formatius. Col·legiat número 10016. Especialitzat en gestió comunitària. Professor a la Universitat de Barcelona i membre de l’equip pedagògic de la Perifèrica (ESS) i de l’Ateneu Popular 9Barris.
- Laura Marino. Educadora i treballadora social. Llicenciada en Sociologia. Col·legiada número 8598. Treballa al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fent seguiment de programes d'intervenció comunitària en els barris. Membre del Col·lectiu de Professionals del Treball Comunitari de Catalunya, entre altres.
Mediació
- Inmi Roura. Educadora social i mestra d’Educació Infantil. Postgrau en Mediació amb la Comunitat Gitana. Formadora en Pràctiques Restauratives i Mediació. Col·legiada número 240. Mediadora familiar. Actualment treballa a l’Institut La Bastida com a professora del Cicle formatiu d’Integració Social i coordinadora del Servei de Mediació Escolar. Membre del Col·lectiu de Mediació del CEESC.
Salut mental i drogodependències
- Ramona Fernández Sebastian. Educadora social que fa 21 anys que treballa al Centre d’Atenció i Seguiment a les drogodependències (CAS) de Granollers conduïnt diferents grups (dones, motivació, familiars i grup lliure de drogues). És referent del programa de Violència contra la parella (VCP) de la Subdirecció general de drogodependències.
- Jordi Méndez Ulrich. Psicóleg. Col·legiat número 19404. Màster en Recerca en Psicologia de la Salut. Doctor en Psicologia de la Salut i de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor del Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona. Membre del Grup de Recerca i Intervencions Socioeducatives en la Infància i l'Adolescència (GRISIJ) de la Universitat de Barcelona.
- Fran Calvo. Coordinador d'Avaluació i Recerca, i direcció tècnica de la Fundació Salut i Comunitat. Professor associat del Grau d'Educació Social de la Universitat de Girona.
- Xavier Garcia Godall. Arran d’haver viscut en primera persona la drogodependència i d’haver realitzat el seu procés de recuperació, decideix formar-se en l’ajuda als altres. Ara, des de fa 8 anys duu a terme la funció d’educador social i terapeuta al Centre Terapèutic La Garriga, un centre de tractament ambulatori de les drogodependències basat en el model lliure de drogues. També col·labora habitualment en diversos blogs i associacions d’ajuda a persones amb addiccions.
Presons
- Elisenda Sancenón. Educadora social. Llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Col·legiada número 7465. Treballa al Centre Penitenciari Quatre Camins. Ha estat tutora i consultora de la Universitat Oberta de Catalunya. Membre del grup de treball de l’entrevista motivacional dins l'àmbit penitenciari.
- Elisabet Boó. Educadora social. Llicenciada en Psicologia i Màster en Criminologia. Curs de Formació Ocupacional de l’educador/a en el medi penitenciari. Col·legiada número 8449. Treballa al Centre Penitenciari Puig de les Basses i és tutora i consultora de la Universitat Oberta de Catalunya. Membre de la Comunitat de Pràctica (CoP) d’educadors/ores socials de centres penitenciaris. Membre del grup de treball de gamificació a les presons.
Informació sobre contractació i ofertes de treball
Tipus de contractes, de convenis, sobre oposicions, el tercer sector i l’empresa. I nínxols de treball amb més oferta laboral actual.
- Núria Ferrer Santanach. Educadora social i pedagoga. Màster en models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i adolescència, i doctorat en Educació; amb 14 anys d’experiència en l’àmbit dels serveis socials locals.
- Eva Mª Sasot Sierra. Tècnica d'atenció col·legial del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
---
Aquesta jornada està organitzada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya en col·laboració amb les universitats catalanes: Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Ramon Llull - Fundació Pere Tarrés, Universitat de Vic i Universitat Oberta de Catalunya.