El CEESC ha comparegut aquesta setmana davant la Ponència sobre la Proposició de Llei del Tercer Sector Social de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya.

Hi han intervingut Marc Queralt, president del CEESC, i Daniel Martínez, vocal de la Junta de Govern del CEESC, i hi han argumentat les esmenes que ja vam presentar al projecte de Llei del Tercer Sector a finals de l’any passat.

“El que realment importa són les persones a les quals donem atenció. El drets de la ciutadania s'han de garantir i tot un conjunt d'estructures estan creades perquè aquests drets de la ciutadania siguin possibles”, ha destacat Marc Queralt. Pel CEESC és important que aquesta nova llei garanteixi uns serveis socials de qualitat, i respongui a la llei que es mereix la nostra societat i el conjunt dels agents integrants del propi Tercer Sector.

Per altra banda, Daniel Martínez destaca que una de les qüestions que considerem importants en relació amb aquesta llei és el fet de promocionar la professionalització del tercer sector social: “considerem que la qualitat dels serveis públics al final es consolida en relació amb la professionalitat dels seus treballadors i treballadores”. Per això també apunta que “cal assegurar la qualitat de l'ocupació dels serveis i la seva efectivitat”. I afegeix, “ens trobem que hi ha una bretxa entre els serveis que són públics de gestió directa i els serveis que són públics de gestió delegada (...) ens trobem que hi ha les situacions de precarietat en serveis de gestió delegada.”

Marc Queralt també destaca que en les propostes de millora cal incloure la participació dels representants professionals, la ciutadania i totes les entitats implicades “Creiem que en aquesta proposta de llei i falten veus perquè hi ha tota una part social que no hi està representada”.

En aquesta INFOGRAFIA hi veureu resumides les Línies estratègiques que defensa el CEESC.

Podeu veure la compareixença aquí:

 

 Consulteu els documents: