Camins i Perspectives és un espai de trobada entre estudiants d'Educació Social i professionals. Des de l'any 2017, el CEESC i les universitats catalanes on es cursa el Grau d'Educació Social proporcionen als i les estudiants un espai conjunt amb professionals de diferents àmbits.

Camins i Perspectives pretén oferir una mirada àmplia a través de diferents espais integrals i dinàmics on els estudiants tinguin una oportunitat única de conèixer, preguntar o debatre amb professionals de l'educació social en directe.

La sisena edició del Camins i Perspectives arriba en un nou format que ens permetrà apropar-nos més a les universitats i a l’alumnat d’Educació Social d’arreu de Catalunya. Després de dos anys utilitzant el format virtual per facilitar l’assistència en època de pandèmia, la novetat que es presenta en aquesta edició és un recorregut presencial per les universitats des del mes de març fins al maig, on es duran a terme sessions específiques acompanyades per diversos professionals de l’educació social.

En aquesta edició es presentaran nous àmbits professionals i hi haurà un espai d'informació sobre la professió, el tipus i el volum de les ofertes de treball, com funciona la contractació pública i algun apunt per si es vol emprende des de l'Educació Social.

No et perdis la jornada que organitzarem a la teva universitat, apunta't la data del Camins i Perspectives!

 
LLISTAT D'UNIVERSITATS I ÀMBITS:

Universitat Ramon Llull-Pere Tarrés

📅 23 de març, a les 16.00 h
📍 Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (Aula 10)

Universitat de Vic

📅 29 de març, a les 15.30 h
📍 Aules C004 i C005, a la planta baixa de l'edifici C del Campus de Miramarges

  • MEDIACIÓ: A càrrec de Maria Sacasas i Elisabet Guitart.
  • PROSTITUCIÓ I REDUCCIÓ DE DANYS: A càrrec d'Alba Garcia.

Universitat Rovira i Virgili

📅 30 de març, a les 15.00 h
📍 Aula C-009, a la planta baixa de l’edifici central Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia

Universitat Oberta de Catalunya

📅 19 d’abril, a les 16.00 h
📍 Can Jaumandreu
📝Cal inscripció prèvia en aquest enllaç

Universitat de Girona

📅 24 d’abril, a les 10.00 h
📍 Sala d'actes de la Facultat d'Educació i Psicologia

Universitat de Barcelona

📅 27 d’abril, a les 15.30 h.
📍 Aula 105 de l'Edifici Migdia II de la Facultat d’Educació. Campus Mundet

  • ESCOLA i SERVEIS SOCIALS: A càrrec de Núria Gil.

📅 28 d’abril, a les 9.00 h.
📍 Sala Ernest Mascort de la Facultat d’Educació. Campus Mundet

Universitat Autònoma de Barcelona

📅 18 de maig, a les 9.45 h
📍 Facultat de Ciències de l'Educació


LLISTAT DE PROFESSIONALS:

Imma Capdevila, educadora social. Ha treballat durant 8 anys en una UEC mentre feia  suplències a justícia juvenil i en un centre d’acollida de noies adolescents. El curs 2022-2023 es va incorporar com a educadora social a un centre educatiu.

Alba Garcia, integradora social i graduada per la Universitat de Vic en Educació Social. Té més de 10 anys d'experiència com a integradora on ha treballat principalment en l'àmbit de la infància i l'adolescència. Com a educadora compta amb tres anys dins l'àmbit de les drogodependències, principalment en la reducció de danys a Hotel Social Redan (Baluard) i a Metzineres.

Alba Zamora, educadora social i animadora sociocultural de vocació, formació i professió. Convençuda que L'EDUCACIÓ (així en majúscules) és l'eina principal per promoure i generar transformació social. Des de l'any 2000 treballa principalment acompanyant joves en situació d'exclusió social i dones en procés de recuperació d'haver viscut situacions de violències masclistes. També desenvolupa diferents tasques relacionades amb la docència.

Jordi Burcet i Solé, fa 36 que treballa a medi obert de justícia juvenil a Tarragona. Al llarg de la seva carrera laboral ha treballat fent de monitor en el que llavors s’anomenaven “camps d’aprenentatge laboral”, després va formar part de la colònia-cooperativa Mas d’En Lluc, un centre per a joves de la “Prote”, fins que va començar a treballar com a Delegat d’Assistència al Menor (DAM) a l’equip de medi obert de Tarragona, del qual ara n'és el coordinador.

Gloria Berruezo, graduada en Educació Social, CFGS d’Integració social, i Màster de Psicopedagogia. Ha treballat en centres d’acollida i CRAE, a una UEC i des de l’any 2016 i fins l’actualitat, al Departament d’Educació a una escola de primària de màxima complexitat, del barri de Sant Roc de Badalona.

Noa Soliño, grau en Educació, especialitat anglès i pedagogia terapèutica (UNIR). Màster en Psicopedagogia (UOC). Màster en Dificultats d'Aprenentatge i Trastorns del llenguatge (UOC). Educadora Social a l'Hospital de Dia Nou Barris (Barcelona).

Ángel Cabeza, educador social a l'Hospital de Dia Nou Barris. Especialista en Fotografia Terapèutica i Participativa (Instituto 8). Cursant el Postgrau de Pedagogia Visual i Terapèutica de la Imatge (Institut 8 i UB).

Raül Martínez, educador social, grupanalista i terapeuta sistèmic. Ha treballat durant 10 anys en processos de desenvolupament comunitari en contextos d’exclusió social; des de fa 14 ho fa en diferents serveis d’atenció a la infància protegida de la mà de la Fundació IRES. Amb Barcelona Espai de Supervisió (BES) es dedica a la conducció de grups en entorns de supervisió de professionals del sector educatiu i social.

Maria Carol, educadora social. Va començar fa més de 20 anys treballant com a educadora en un Centre d’Acollida de Càritas Diocesana. En aquests 20 anys ha treballat com a referent dels programes formatius per a persones adultes. En l’actualitat és la referent social del Casal Obert per a infants i joves de Càritas Mataró.

Núria Bota, educadora social al Servei de Rehabilitació Comunitària de Blanes (sector de La Selva Marítima) de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines (Institut Assistència Sanitària). Màster Integratiu en Artteràpia i membre de l’Associació Professional d’Artterapeutes Grefart. Membre actiu de la Comissió Mixta de les Comarques Gironines de lluita contra l'estigma en salut mental.

Raquel Aguilera, diplomada en Educació Social per la UAB. He estat treballant durant anys en un Centre Obert i en un Servei d'acolliment residencial per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles. Actualment, treballa com a tècnica en violències masclistes al Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Fina Espinosa, diplomada en Educació Social per la UdG on va treballar com a professora associada durant 5 anys. Va treballar 13 anys a l’Associació ESBARGI en projectes d’intervenció en infància i adolescència en risc social. Des de fa 24 anys treballa a l’àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Girona on ha intervingut en diversos projectes i àmbits. L’any 2017 és directora del Güell Espai Jove, un equipament adreçat a joves entre els 14 i els 29 anys.

Núria Gil, educadora social per la Universitat de Barcelona, amb 6 anys d'experiència dins del projecte "De l'equip docent a l'equip educatiu", un projecte a les escoles de màxima complexitat (Pla de Barris). Anteriorment havia treballat a Serveis Socials, a centres oberts, amb persones refugiades i amb demandants de protecció internacional.

Núria Trinidad, graduada en Educació Social per la UAB i integradora social. La seva experiència professional se centra principalment en el treball comunitari amb persones amb malaltia mental. Actualment treballa en el Programa de Suport Individualitzat (PSI) a Badalona Serveis Assistencials.

Rafa Sánchez, educador social (UDL) i mediador comunitari (UB). Actualment, treballa com a educador social a l'Escola Mercè Rodoreda de Santa Coloma de Gramenet i és membre del Col·lectiu d'Educació Social i Escola del CEESC. Anteriorment, ha exercit com a educador d'educació especial en diferents escoles i instituts públics de Catalunya.

Ramiro Vega, educador social. Va començar la seva trajectòria professional a la Fundació Marianao de Sant Boi i a la Fundació Pere Tarrés, pero de seguida va fer el salt a l'àmbit de la salut mental. Treballa al Pla de Suport Individualitzat des de l'any 2000, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, primer a Sant Joan de Déu i ara al Grup Pere Claver.


Informació sobre les diferents edicions:

La jornada està organitzada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya en col·laboració amb les universitats catalanes: Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Ramon Llull - Fundació Pere Tarrés, Universitat de Vic i Universitat Oberta de Catalunya.