Ets una peça ESsencial!

A l’últim trimestre del 2021 i a través de diferents accions i activitats, viurem la celebració del 25è aniversari del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

El 15 de novembre de 1996 s’aprova la Llei 15/1996 de creació del CEESC, el primer col·legi professional d’Educació Social de l’Estat espanyol, després de la primera promoció de persones Diplomades en Educació Social el 1995 i després de la feina realitzada per les tres associacions professionals precedents: l’Associació d'Educadors Especialitzats de Catalunya (AEEC, 1984), l’Associació Professional d'Educadors Especialitzats de Catalunya (APEEC, 1991) i l’Associació Professional d'Educadors Socials de Catalunya (APESC, 1994).

Per celebrar el quart de segle de la nostra entitat, estem organitzant una sèrie d'actes que posin en valor la tasca realitzada pel Col·legi durant aquests anys i per agrair la feina i el compromís de totes les persones que han treballat per tal que el CEESC sigui l'espai de referència de la professió a Catalunya.

I farem coincidir les activitats de celebració amb el Dia de l'Educació Social d'enguany. Doble celebració!

Aquí teniu un resum de les accions i activitats del 25è aniversari. En algunes d’elles fent clic accedireu a més informació o a inscriure-us-hi, en cas necessari. N’hi ha d’altres que estem enllestint acabant de concretar-ne els detalls.

  • Línia del temps. Una eina permanent de recollida de les fites de la professió.
  • Les veus de l'educació social. Recollirem opinions de les persones que han tingut alguna responsabilitat política en l'esdevenir del CEESC i en els moviments associatius previs per tal de saber on els agradaria que fos la professió d'aquí a 25 anys més.
  • El dia 2 d’octubre il·luminem de blau les façanes dels ajuntaments. Demanem als ajuntaments de les poblacions de Catalunya que il·luminin de blau els edificis municipals per commemorar el Dia Internacional de l’Educació Social.
  • Visita privada al Parlament de Catalunya. Després de la recepció al Parlament amb la Presidenta, presentarem el Manifest del #DiaES.
  • ColzES. Celebració del #DiaES. Una celebració diferent del Dia Internacional de l’Educació Social. Un espai de trobada, en família, amb presentacions de iniciatives i projectes d’educadore si educadors socials, audiovisuals, música….i dinar popular... El 2 d'octubre a la Nau Bostik de Barcelona.
  • Campanya audiovisual. Generació de vídeos que presentin diferents aspectes de la realitat de la professió des de les veus dels seus protagonistes.
  • Celebrem i Construïm Professió 2021. El nostre acte anual en què el CEESC i les universitats catalanes posen el focus al nou talent de la disciplina. Tindrà lloc el 28 de setembre.
  • Carnaval de Blogs. Novena edició d’aquest acte virtual en què els bloguers i blogueres de la professió ens donen el seu punt de vista sobre un tema concret.
  • Presentació de l’InformeES 2020. Presentació de la tercera edició de l’Informe, que té l’objectiu d’actualitzar la lectura de la realitat de la professió a Catalunya i poder dibuixar l’evolució de la professió a través d’uns indicadors comparables.