La mediació és un mètode de resolució de conflictes que pot ajudar a les persones a gestionar pacíficament les seves discrepàncies i a evitar procediments judicials o reduir-ne l’abast.

Mitjançant el procés de mediació, i amb la conducció experta del professional, es crea un espai de diàleg que afavoreix el respecte i la comunicació i que permet el diàleg que possibilita passar de la confrontació a la col·laboració en la recerca d’un acord.

A diferència d’un procés judicial, la mediació permet la participació i el protagonisme de les parts, és més àgil, reparador i genera menys despeses econòmiques.

Des del CEESC volem promocionar la resolució pacífica de conflictes i, amb aquesta finalitat, posem dos espais de mediació i facilitació a disposició dels col·legiats, de les organitzacions i de la població en general:

Espai destinat a les entitats i als educadors i educadores socials que hi treballen. Des del SOMO mirarem d’orientar-vos en la gestió de la vostra organització, ja sigui en un conflicte existent o bé per millorar el clima laboral i reduint els riscs psicosocials que poden afectar als treballadors i, conseqüentment, a l’organització. Si ets un professional que col·labora en una organització i necessites un espai de diàleg per resoldre situacions amb companys de feina o amb la pròpia organització, també et podem ajudar.

Espai per atendre a la ciutadania en general, amb la missió d’informar sobre tot allò que significa una mediació: el funcionament, els principis que regeixen el procés, els professionals, els costos, els avantatges vers un procés judicial, el paper protagonista de les parts... Servei en conveni amb el Centre de Mediació i Dret Privat de Catalunya.

A més, el CEESC ha signat un Conveni de col·laboració per a l'execució d'actes de mediació entre el CEESC i l'Ajuntament de Barcelona

El febrer del 2017, el CEESC i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni de col·laboració per a l'execució d'actes de mediació que l'Ajuntament encarrega per adjudicació directa al CEESC, i que duen a terme professionals de l'educació social col·legiats i inscrits en el registre de persones mediadores del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

I si t'interessa la Mediació: