SocialGlobal és un programa-servei d'acompanyament i assessoria per a col·legiades i col·legiats, i amigues i amics del CEESC que estiguin explorant la possibilitat de treballar a l'estranger. De manera individual o a través de l’organització on treballen o participen.

Des del CEESC entenem que l’alternativa de recerca de feina a l’exterior va més enllà de trobar una oportunitat laboral o empresarial: significa poder obrir nous espais per a la transferència de coneixement, l’intercanvi de bones pràctiques, i l’ampliació de competències professionals i d’incidència en els territoris.


Professionals i joves

Treballar en un altre país és una oportunitat d’aprendre noves formes de treballar i nous contextos diferents a l’habitual, i d’una experiència enriquidora en molts aspectes. No obstant això, canviar de lloc de feina i obrir-se a nous territoris pot resultar difícil. Suposa un canvi radical que pot provocar dubtes en molts casos però que, un cop superats, les experiències viscudes mereixen la pena.

Elements que cal considerar:

  • Anar a treballar a un altre país implica la necessitat d'una planificació amb detall de la mobilitat professional.
  • El sector professional al país escollit pot ser diferent del nostre.
  • Elements del país d'acollida com ara el clima, la topografia, la llengua, l'organització social i política o el cost de la vida.
  • La necessitat de tramitar un visat de treball o de complir uns requisits jurídics per poder desenvolupar la nostra activitat.


Cooperatives, empreses i entitats

En aquests darrers anys les entitats socials estan vivint una transformació molt important, motivada sobretot per un context de canvis econòmics i de globalització dels mercats. Aquests motius han motivat a les entitats el plantejament d’obrir-se a mercats internacionals.

La gestió de la internacionalització d’una entitat social passa per l’anticipació i la planificació del seu futur. Conèixer els aspectes crítics de la internacionalització, les formes jurídiques existents per realitzar una activitat professional, identificar els llocs geogràfics, institucions i empreses per fer contactes del sector o proposta projectes, etc., ajudaran les entitats a donar resposta als reptes que suposa el procés d’internacionalització.

Elements que cal considerar:

  • Conèixer les formes jurídiques existents per realitzar l’activitat professional.
  • Identificar institucions, empreses i llocs estratègics per fer contactes o proposar projectes.
  • Tenir una planificació amb detall del procés d’obertura a nous territoris.


Com accedir a SocialGlobal?

Si voleu més informació d’aquest programa o necessiteu assessorament, poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


>> Recursos d'interès

Retorn amb oportunitat. Programa per a la recuperació de talent jove

Si ets jove, has tingut una experiència internacional i estàs pensant en tornar a Barcelona o a l'àrea metropolitana, aquest servei de Barcelona Activa t’acompanya en el procés. Tant si vols buscar feina, tirar endavant un projecte emprenedor o si tens dubtes sobre com establir-te a Barcelona.

Tota la informació en aquest enllaç.