CURS ON LINE: El que no es veu no existeix: documentació visual en educació (permanent)

CURS ON LINE: El que no es veu no existeix: documentació visual en educació (permanent)

Durada: 12 hores. Sense horaris preestablerts.
Inici: No hi ha dates específiques per accedir-hi. Es pot iniciar en qualsevol moment.
Lloc: A distància.

“El que no es veu no existeix”, deia Loris Malaguzzi (pedagog inspirador de la metodologia educativa de les escoles de Reggio Emilia). Així doncs, documentar visualment les nostres pràctiques socioeducatives permet plasmar processos per fer-los visibles. Al mateix temps, possibilita narrar els sabers sorgits d’una experiència socioeducativa per poder reflexionar sobre ella i seguir aprenent.

La pràctica de la documentació és rellevant per endinsar-nos en tensions i reflexions. Per no deixar l’acció com un fet efímer sinó generador d’una memòria compartida de sabers entre professionals i per proporcionar transformacions dins de les pròpies pràctiques socials.

Documentar resulta rellevant per visibilitzar i, al mateix temps, per seguir aprenent i generant coneixement. Per aquesta raó, és necessari tenir eines per poder portar-ho a terme i reflexionar sobre la importància de crear xarxes de coneixement entre els professionals de l’àmbit social.

Objectius:

  • Conèixer i comprendre què significa documentar processos d’aprenentatge i/o transformació.
  • Descobrir mètodes i eines per portar a terme una documentació.
  • Aprendre estratègies per portar la documentació a la pròpia pràctica professional.

A càrrec de: Silvia de Riba, facilitadora de desenvolupament a persones i organitzacions. Graduada en Comunicació Audiovisual per la Pompeu Fabra i Màster en Arts Visuals i Educació a la Universitat de Barcelona. Actualment estudiant de Doctorat en Arts Visuals i Educació a la Universitat de Barcelona i realitzadora i educadora audiovisual freelance.

Inscripcions en aquest enllaç.

El present curs és de modalitat online oberta, consta de 12 hores lectives realitzades a partir de la lectura de documents teòrics, junt amb la realització d’una activitat final i un test autoavaluable. L’avaluació del curs consta de l’activitat final i del test autoavaluable. Un cop aprovades aquestes dues activitats es tramitarà el certificat online d’aprofitament corresponent.

Condicions del descompte per a membres del CEESC

El CEESC ha arribat a un conveni amb Arkhé en virtut del qual els col·legiats i col·legiades del CEESC gaudeixen d'un descompte en el preu dels seus cursos. Nosaltres us en destaquem els que creiem que poden ser del vostre interès, però el descompte s'aplica a tota la seva oferta formativa que trobareu en aquest enllaç.


Curs certificat per:

 

En conveni amb:

Informació bàsica

Inici de l'activitat 30-06-2024
Col·legiats/ades i/o amics/gues del CEESC: 45 €
No col·legiats/ades: 60 €
Localització En línia